Економічна ефективність зовнішньоекономічної діяльності акціонерного товариства - Семенов, Г.А.; Семенов, А.Г. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Розглянуто економічні підходи управління зовнішньоекономічною діяльністю акціонерного товариства з виробництва трансформаторів. Аналіз показників ефективності зовнішньоекономічної діяльності підприємства показує, що рівень рентабельності зріс на з 1,6% (2006 р.) до 1,9% (2008 p.). Ключові слова: зовнішньоекономічна діяльність, економічна ефективність, показники, рентабельність, акціонерне товариство. Рассмотрены экономические подходы по управлению внешнеэкономической деятельностью акционерного общества по производству трансформаторов. Анализ показателей эффективности внешнеэкономической деятельности предприятия показывает, что уровень рентабельности возрос с 1,6% (2006 г.) до 1,9% (2008 г.). Ключевые слова: внешнеэкономическая деятельность, экономическая эффективность, показатели, рентабельность, акционерное общество. The author studies economic approaches of the international management of joint-stock company on the transformers’ production. The analysis of efficiency indexes of enterprise’s international activity shows that the profitability level grew from 1,6% (2006) to 1,9% (2008). Key words: international activity, economic efficiency, indexes, profitability, joint-stock company.