Проблеми оцінки ефективності використання інноваційного потенціалу підприємства - Лященко, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті досліджено проблеми ефективності використання інноваційного потенціалу підприємства, розглянуто поняття ефективності, обґрунтовано необхідність її оцінки, проаналізовано вибір факторів, за якими необхідно проводити оцінку та запропоновано модель, за якою можливо здійснювати аналіз ефективності використання інноваційного потенціалу. Ключові слова: інноваційний процес, інноваційний потенціал, оцінка інноваційного потенціалу, ефективність використання інноваційного потенціалу, динамічна модель з розподіленими лагами. В статье исследованы проблемы эффективности использования инновационного потенциала предприятия, рассмотрено понятие эффективности, обоснована необходимость ее оценки, проанализирован выбор факторов, по которым необходимо проводить оценку, и предложена модель, с помощью которой возможен анализ эффективности использования инновационного потенциала. Ключевые слова: инновационный процесс, инновационный потенциал, оценка инновационного потенциала, эффективность использования инновационного потенциала, динамическая модель с распределенными лагами. In article problems of efficiency of use of innovative potential of the enterprise are investigated, the concept of efficiency is considered, necessity of its estimation is proved, the choice of factors on which it is necessary to spend an estimation is analysed, and the model with which help the analysis of efficiency of use of innovative potential is possible is offered. Key words: innovative process, innovative potential, an estimation of innovative potential, efficiency of use of innovative potential, dynamic model with the distributed logs.