Внесок професора М.В. Рево у вивчення інфекційних хвороб сільськогосподарських тварин і людини - Баранкова, Н.О. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Дослідження інфекційних хвороб сільськогосподарських тварин і людини, проведені за ініціативою та безпосередньою участю і керівництвом професора М.В. Рево, збагатили радянську науку, сприяли розвитку науки та сільського господарства України.
Професор М.В. Рево був одним із перших радянських дослідників, який провів експериментальні дослідження етіології та імунології лімфоцитарного хоріоменінгіту. Важко переоцінити значення роботи вченого з вивчення інфекційного енцефаломієліту коней – етіології та епізоотології хвороби, розробки методів і засобів діагностики та лікування. Исследования инфекционных болезней сельскохозяйственных животных и людей, проведенные по инициативе, при непосредственном участии и под руководством профессора М.В. Рево, обогатили советскую науку, способствовали развитию науки и сельского хозяйства Украины.
Профессор М.В. Рево был одним из первых советских исследователей, который провел экспериментальные исследова-
ния этиологии и иммунологии лимфоцитарного хориоменингита. Трудно переоценить и значение роботы ученого по изучению инфекционного энцефаломиелита лошадей – этиологии и эпизоотологии болезни, разработки методов и способов диагностики и лечения. The researches of infectious diseases of agricultural animals and people, conducted on initiative and with direct participation and guidance of professor М.V. Revo, enriched soviet science, assisted to development of science and agriculture of Ukraine.
Professor М.V. Revo is the one of the first soviet scientists who researched the etiology and immunity of the disease of lymphocyte choriomemngitis during his researches on animals. It’s hard to overwhelm the value of his scientific work concerning study of infectious encephalomyelitis of horses the etiology and epizootic of the disease, working out of the methods and ways of diagnostics and treatment.