Биоиндикация биологического состояния почв - Шерстобоева, Е.В.; Чабанюк, Я.В.; Федак, Л.И. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Сравнительная оценка почв природной и аграрной экосистем по минимальной системе биологических показателей показала возможность ранней диагностики экологического состояния почв. Порівняльна оцінка ґрунтів природної і аграрної екосистем за мінімальною системою біологічних показників показала
можливість ранньої діагностики екологічного стану ґрунтів. Comparative evaluation of virgin and agricultural soil with a minimal system of biological indexes discovered possibility of early diagnostic of soil ecological consistence.