Создание новых форм препаратов симбиотических и ассоциативных ризобактерий с повышенной эффективностью - Лактионов, Ю.В.; Кожемяков, А.П.; Попова, Т.А. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Приведены результаты изучения нового носителя для микроорганизмов – вермикулита, а также влияние влажности,
температуры хранения, различных наполнителей, элементов питания, стабилизаторов и других веществ на титр бактерий в препарате. Показано, что при оптимальном сочетании компонентов в препарате он способен длительное время сохранять высокий титр бактерий. Надані результати вивчення нового носія мікроорганізмів на основі вермікуліту, а також впливу вологості, температури
зберігання, різних наповнювачів, елементів живлення, стабілізаторів та інших речовин на титр бактерій у препараті. Показано, що за оптимального поєднання компонентів препарат
здатен тривалий час зберігати високий титр бактерій. Results of study of the new carrier of microorganisms on the basis
of vermikulit, and also influence of humidity, temperatures of storage,
various fillers, nutrient elements, stabilizers and other substances on a
titer of bacteria in a drug are represented. It is shown that it is possible to keep a high titer of bacteria in a preparation for a long time at an optimum combination of components in the drug.