Технологічні особливості створення нового препарату мікрогуміну - Волкогон, В.В.; Бердніков, О.М.; Волкогон, К.І.; Штанько, Н.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Представлено результати досліджень з розробки технології виробництва нового біологічного препарату мікрогуміну. Показано, що поєднання біологічно активного екстракту біогумусу із суспензією клітин активного азотфіксувального штаму азоспірил у певному співвідношенні дозволяє отримати препарат, що має адитивний стимулювальний вплив на ріст і розвиток рослин ярого ячменю та активність асоціативної азотфіксації. Представлены результаты исследований по разработке технологии производства нового биологического препарата
микрогумина. Показано, что комбинирование биологически
активного экстракта биогумуса с суспензией клеток активного
азотфиксирующего штамма азоспирилл в определенном соотношении позволяет получить препарат, имеющий аддитивное
стимулирующее действие на рост и развитие растений ярового
ячменя и активность ассоциативной азотфиксации. The paper covers research data on technology elaboration of
new biological preparation Microhumin. It was shown that combination
of biologically active biohumus extract with the suspension of active
nitrogen fixing strain of azospirills in certain ratio results in creation
of preparation performing additive stimulatory effect on growth and
development of spring barley plants and activity of associative nitrogen
fixation.