Проблеми соціально-економічного розвитку Донбасу в період світової фінансової кризи - Ларін, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті детально розглянуто питання, що пов’язані з оцінкою й аналізом проблем соціально-економічного розвитку Донбаського регіону в період світової фінансової кризи. Проаналізовано основні причини, що вплинули на поглиблення кризових явищ в ключових галузях промисловості цього регіону, наведено переваги й недоліки шляхів їх усунення. Запропоновано методи, що дозволяють підвищити ефективність господарської діяльності підприємств в умовах жорсткої економічної конкуренції. Ключові слова: соціально-економічний розвиток, галузь промисловості, підприємство, світова фінансова криза, Донбаський регіон, ефективна діяльність. В статье подробно рассмотрены вопросы, связанные с оценкой и анализом проблем социально-экономического развития Донбасского региона в период мирового финансового кризиса. Проанализированы основные причины, повлиявшие на углубление кризисных явлений в ключевых отраслях промышленности региона, представлены преимущества и недостатки путей их устранения. Предложены методы, позволяющие повысить эффективность хозяйственной деятельности предприятий в условиях жесткой экономической конкуренции. Ключевые слова: социально-экономическое развитие, отрасль промышленности, предприятие, мировой финансовый кризис, Донбасский регион, эффективная деятельность. The questions of relations of estimation and analysis of problems of social-economic development of the Donbass region in the period of world financial crisis are considered. Principal reasons affecting deepening of the crisis phenomena in key branches of industry of the given region are analysed, advantages and lacks of ways of their removal are presented. Methods allowing to promote effective of economic activity of enterprises in the conditions of hard economic competition are offered. Key words: social-economic development, branches of industry, the enterprise, world financial crisis, Donbass region, effective activity.