Роль страхових брокерів у розвитку страхового ринку України - Махортов, Ю.О.; Телічко, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сучасні об’єктивні реалії світової фінансової кризи вимагають послідовної й системної реалізації стратегії розвитку страхового ринку в Україні за допомогою таких посередників, як страхові брокери. Останні відіграють дуже важливу роль у розвитку цього ринку, надаючи посередницькі послуги, відтворюючи конкуренцію між страховими компаніями, що, у свою чергу, стимулює розвиток самого страхового ринку. Ключові слова: страховий ринок, страховик, страховий посередник, страховий брокер, страховий агент. Современные объективные реалии мирового финансового кризиса требуют последовательной и системной реализации стратегии развития страхового рынка в Украине с помощью таких посредников, как страховые брокеры. Последние играют очень важную роль в развитии этого рынка, предоставляя посреднические услуги, создавая конкуренцию между страховыми компаниями, что, в свою очередь, стимулирует развитие самого страхового рынка. Ключевые слова: страховой рынок, страхователь, страховой посредник, страховой брокер, страховой агент. The modern objective realities of global financial crisis demand consecutive and system realization of strategy of development of the insurance market in Ukraine with the help of such intermediaries, as the insurance brokers. The lasts are very important role in development of this market, giving intermediary services, creating a competition between the insurance companies, that are turn stimulates development of the most insurance market. Key words: the insurance market, страхователь, insurance intermediary, insurance broker, insurance agent.