Проблеми розвитку пакувальної галузі України та підготовки кадрів для неї - Матросов, В.Д.; Мельник, Д.С. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті проаналізовано сучасний стан пакувальної галузі в Україні, напрями розвитку окремих її підгалузей, зокрема виробництво пакувального гофрокартону. Доведено, що для випереджального розвитку пакувальної галузі необхідно прийняття довгострокової програми виробництва пакувального обладнання, розбудови науково-дослідного сектору та підготовки відповідних кадрів для галузі. Ключові слова: пакувальна галузь, підгалузі, пакувальне обладнання, кадри для галузі. В статье проанализировано современное состояние упаковочной отрасли в Украине, направления развития отдельных ее подотраслей, в частности, упаковочного гофрокартона. Показано, что для опережающего развития упаковочной отрасли необходимо принятие долгосрочной программы производства оборудования для отрасли упаковки, создания научно-исследовательского сектора и подготовки необходимых кадров для отрасли. Ключевые слова: упаковочная отрасль, подотрасли, упаковочное оборудование, кадры для отрасли. The article refers to the modern state of packing branches, its development and the development of its subbranches including the packing goffercardboard. It is stated that for the development of the packing branch the longlasting programmes the cauipment be manufactured should be elaborated if also should be created the scientific research sector for the stuff training. Key words: packing branch, Subbranches, the eqipment for packing, Stuff for branch.