Міжнародний маркетинг, його роль у зовнішньоекономічній діяльності - Ляхта, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Будь-яке підприємство прагне покращувати свої позиції на ринку й не тільки на вітчизняному. Через те, що товар є ефективним засобом дії на ринок та джерелом прибутку, то й виробнику, і спеціалістам-маркетологам слід враховувати попит споживача при створенні товару та покращувати його складові для збільшення прибутковості підприємства. У цій статті запропоновано вдосконалену методику аналізу та проведення маркетингових досліджень, а також наведено приклади елементів сучасного міжнародного маркетингового комплексу при правильному застосуванні яких можна досягти збільшення виробництва, обсягів збуту та покращення позицій на міжнародному ринку. Ключові слова: міжнародний маркетинг, маркетингова стратегія, ринок виробника, економічний процес, міжнародний маркетинговий комплекс, комбінований комплекс, традиційний маркетинг, багатонаціональний маркетинг, генеральний менеджмент, відповідальний, глобальний маркетинг. Каждое предприятие стремится улучшать свои позиции на рынке и не только на отечественном. Так как продукция есть эффективным средством действия на рынок и источником прибыли, то и изготовителю, и специалистам-маркетологам нужно учитывать спрос потребителя при изготовлении продукции, а также улучшать ее составные для увеличения прибыльности предприятия. В данной статье предложено улучшенную методику анализа и проведения маркетинговых исследований, а также наведено примеры элементов современного международного маркетингового комплекса, при правильном использовании которых можно достичь увеличения прибыльности производства, объемов сбыта, а также улучшения позиций на рынке. Ключевые слова: международный маркетинг, маркетинговая стратегия, рынок производителя, экономический процесс, международный маркетинговый комплекс, комбинированный комплекс, традиционный маркетинг, многонациональный маркетинг, генеральный менеджмент, ответственный, глобальный маркетинг. Eash enterprise wishes to improve the positions in the market and not only on the own. As goods are effective means of action on the market and a source of profits, so both producers and specialists marketers should take into consideration consumers wants and needs and improve all ingredients of goods to increase profits. In given article there are improved methods of carrying over from analyses of possibilities of sale, and a modern marketing complex and if correctly to use them the enterprise can receive rather good profit and improve positions in the international market. Key words: the international marketing, marketing strategy, the market of the manufacturer, economic process, the international marketing complex, the combined complex, traditional marketing, multinational marketing, the general management responsible, global marketing.