Задачі організаційного процесу з формування системи взаємовідносин підприємства із зацікавленими сторонами - Ковпак, Е.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Стаття присвячена дослідженню закономірностей організаційного процесу підприємства, на якому впроваджено технологію стратегічного управління. Визначений зміст організаційно-управлінських задач у процесі формування системи взаємовідносин підприємства із зацікавленими сторонами. Приводиться класифікація організаційних задач за рівнями формування стратегії та в цілому за рівнями планування на підприємстві. Ключові слова: організаційний процес, стейкхолдер, стратегічне планування, тактичне планування, оперативне планування. Статья посвящена исследованию закономерностей организационного процесса предприятия, на котором внедрена технология стратегического управления. Определено содержание организационно-управленческих задач в процессе формирования системы взаимоотношений предприятия с заинтересованными сторонами. Приводится классификация организационных задач по уровням формирования стратегии и в целом по уровням планирования на предприятии. Ключевые слова: организационный процесс, стейкхолдер, стратегическое планирование, тактическое планирование, оперативное планирование. The article is devoted to research of laws of the organizational process of the enterprise, on which the technology of strategic management is introduced. The problem of definition of the essence of the organizational process tasks during forming of stakeholder relationship on the enterprise is investigated. The classifications of organizational tasks by strategy levels and by levels of the planning at the enterprise are given. Key words: organizational process, stakeholder, strategic planning, tactical planning, operational planning.