Вплив глобальних та інтеграційних процесів на розвиток інститутів фінансового ринку України - Грушко, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сучасний стан розвитку фінансових інститутів в Україні вимагає послідовної й системної реалізації стратегії інтеграції держави в глобальний ринковий простір з урахуванням наявних тенденцій на ринку фінансових послуг світу, що, у свою чергу, свідчить про злободенність цієї проблеми й потребує подальшого дослідження фінансового ринку України та його інститутів у контексті сучасних тенденцій розвитку глобального фінансового ринку, незважаючи на світову фінансову кризу. Ключові слова: фінансовий ринок, фінансовий інститут, банківська система, страховий ринок, недержавний пенсійний фонд. Современное состояние развития финансовых институтов в Украине требует последовательной и системной реализации стратегии интеграции государства в глобальное рыночное пространство с учетом имеющихся тенденций на мировом рынке финансовых услуг, что, в свою очередь, свидетельствует о злободневности данной проблемы и требует дальнейшего исследования финансового рынка Украины и его институтов в контексте современных тенденций развития глобального финансового рынка, несмотря на мировой финансовый кризис. Ключевые слова: финансовый рынок, финансовый институт, банковская система, страховой рынок, негосударственный пенсионный фонд. The modern condition of development of financial institutions in Ukraine requires consecutive and system realization of strategy of integration of the state in global market space in view of the available tendencies in the world market of financial services. That in turn testifies to topical character of the given problem and demands the further research of the financial market of Ukraine and its institutes in a context of modern lines of development of the global financial market, despite of global financial crisis. Key words: the financial market, financial institutions, bank system, insurance market, not state pension fund.