Капіталізація фондового ринку України: проблеми оцінки й реакція на кризу - Дєєва, Н.Е. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Визначено закономірності змін номінальної й ринкової капіталізації фондового ринку України. Надано кількісні оцінки рівня капіталізації фондового ринку в цілому й окремих емітентів акцій за умов фінансової кризи. Запропоновано комплекс заходів щодо підвищення обґрунтованості оцінки й збільшення рівня капіталізації окремих корпорацій і економіки в цілому. Ключові слова: фондовий ринок, капіталізація, фінансова криза, емітент, корпорація, акція. Определены закономерности изменения номинальной и рыночной капитализации фондового рынка Украины. Даны количественные оценки уровня капитализации фондового рынка в целом и отдельных эмитентов акций в условиях финансового кризиса. Предложен комплекс мер по повышению обоснованности оценки и увеличению уровня капитализации отдельных корпораций и экономики в целом. Ключевые слова: фондовый рынок, капитализация, финансовый кризис, эмитент, корпорация, акция. The law-governed nature of change nominal and market capitalization of fund market of Ukraine are determined. The quantitative estimations of level of capitalization of fund market on the whole and separate issuers of shares in the conditions of financial crisis are given. The complex of measures on the increase of validity of estimation and increase of level of capitalization of separate corporations and economy on the whole is offered. Key words: fund market, capitalization, financial crisis, issuer, corporation, share.