Теоретичні основи фінансів громадських організацій - Кодацький, В.П.; Шарлай, К.Г. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
В умовах ринкових відносин суттєво зростає роль і значення громадських організацій в суспільно-політичному житті нашої країни. Діяльність громадських організацій певною мірою впливає на розмір доходів цільових фондів, державного й місцевих бюджетів, соціально-економічний розвиток України, національне багатство, рівень життя населення, тому в сучасних умовах господарювання першорядне значення й особливу актуальність має подальша розробка теоретичних основ фінансів громадських організацій. Ключові слова: ринок, фінанси, громадські організації, держава. В условиях рыночных отношений существенно растет роль и значение общественных организаций в общественно-политической жизни нашей страны. Деятельность общественных организаций оказывает определенное влияние на размер доходов целевых фондов, государственного и местных бюджетов, социально экономическое развитие Украины, национальное богатство, уровень жизни населения, поэтому в современных условиях ведения хозяйства первостепенное значение и особенную актуальность имеет последующая разработка теоретических основ финансов общественных организаций. Ключевые слова: рынок, финансы, общественные организации, государство. In the conditions of market relations substantially a role and value of public organizations grows in social and political life of our country. Activity of public organizations renders certain influence on the size of profits of having a special purpose funds, state and local budgets, socially economic development of Ukraine, national riches, standard of living of population. Therefore subsequent development of theoretical bases of finances of public organizations has a primary value and special actuality in the modern terms of menage. Key words: market, finances, public organizations, state.