Обґрунтування організаційної структури торговельної мережі в умовах контролінгу - Тарасюк, М.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті узагальнено існуючий науковий досвід у сфері проектування організаційних структур підприємств, проведена його критична оцінка, визначені основні типи організаційних структур, їх переваги і недоліки, особливості позиціювання служби контролінгу. Обґрунтовано тип організаційної структури, який забезпечуватиме максимальну ефективність функціонування служби контролінгу й менеджменту торгової мережі в цілому. Ключові слова: контролінг, служба контролінгу, організаційна структура торговельної мережі, типи організаційної структури, позиціювання служби контролінгу. В статье обобщен существующий научный опыт в сфере проектирования организационных структур предприятий, проведена его критическая оценка, определены основные типы организационных структур, их преимущества и недостатки, особенности позиционирования службы контроллинга. Обоснован тип организационной структуры, который будет обеспечивать максимальную эффективность функционирования службы контроллинга и менеджмента торговой сети в целом. Ключевые слова: контроллинг, служба контроллинга, организационная структура торговой сети, типы организационной структуры, позиционирование службы контроллинга. In the article existent scientific experience is generalized in the field of planning of organizational structures of enterprises, his critical estimation is conducted, the basic types of organizational structures, their advantages and failings, features of positioning of service of controlling, are certain. The type of organizational structure, which will provide maximal efficiency of functioning of service of controlling and management of auction network on the whole, is grounded. Key words: controlling, service of controlling, organizational auction network structure, types of organizational structure, positioning of service of controlling.