Взаємозалежність людського капіталу і професійних компетенцій працівників підприємства - Воронков, Д.К.; Гриньов, А.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Розглянуто поняття «людський капітал» і «професійна компетенція» в контексті їх оцінки відносно стратегії підприємства. Проведено семантичний аналіз понять «людський капітал» та «професійна компетенція». Розроблено алгоритм розвитку людського капіталу. Надано характеристику кожного етапу здійснення алгоритму. Ключові слова: людський капітал, професійна компетенція, взаємозалежність, розвиток людського капіталу. Рассмотрены понятия «человеческий капитал» и «профессиональная компетенция» в контексте их оценки по отношению к стратегии предприятия. Проведен семантический анализ понятий «человеческий капитал» и «профессиональная компетенция». Разработан алгоритм развития человеческого капитала. Дана характеристика каждого этапа осуществления алгоритма. Ключевые слова: человеческий капитал, профессиональная компетенция, взаимозависимость, развитие человеческого капитала. A concept «human capital» and «professional jurisdiction» is considered in the context of their estimation in relation to strategy of enterprise. Semantic interpretation of concepts «human capital» and «professional jurisdiction» is conducted. The algorithm of development of human capital is developed. Description of every stage of realization of algorithm is given. Key words: human capital, professional jurisdiction, interdependence, development of human capital.