Мотивационный процесс в управлении персоналом - Катанова, Л.А. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Ця статті присвячена актуальній на сьогодні проблемі мотивації персоналу. У сучасній економічній теорії і практиці доведено, що саме персонал є найважливішим та найціннішим ресурсом у виробництві. У статті наведено огляд засобів мотивації персоналу в історичному розрізі, розглянуто концептуальні підходи й економічне обґрунтування різних теорій мотивації. Ключові слова: мотивація, процес, управління, персонал, підприємство. Настоящая статья посвящена актуальной на сегодня проблеме мотивации персонала. В современной экономической теории и практике доказано, что персонал является важнейшим и самым ценным ресурсом в производстве. В статье приведен обзор способов мотивации персонала в историческом разрезе, рассмотрены концептуальные подходы и экономические обоснования различных теорий мотивации. Ключевые слова: мотивация, процесс, управление, персонал, предприятие. This article is devoted to the contemporary problem of personnel motivation. In the current economic theory and practice is it proved, that the personnel is the most important and valuable resource in production. The article provides the overview of the motivation methods in their historical development, addresses concept models and economic background of different motivation theories. Key words: motivation, process, management, personnel, enterprise.