Аналіз існуючих методів планування оптимальних термінів служби машин і механізмів в операційному менеджменті - Снітко, Є.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Розглянуто методи планування оптимальних термінів заміщення машин, механізмів та обладнання на промислових та будівельних підприємствах. Виявлені їх недоліки, а також фактори, які необхідно враховувати при розробці таких методів. Ключові слова: планування, машини, механізми, обладнання, методи, заміщення, оптимізація. Рассмотрены методы планирования оптимальных сроков замены машин, механизмов и оборудования на промышленных и строительных предприятиях. Выявлены их недостатки, а также факторы, которые необходимо учитывать при разработке таких методов. Ключевые слова: планирования, машины, механизмы, оборудование, методы, замещения, оптимизация. The methods of planning of optimum terms of replacement of machines, mechanisms and equipment are considered on industrial and building enterprises. Their failings and also factors which must be taken into account at development of such methods are exposed. Key words: planning, machines, mechanisms, equipment, methods, substitutions, optimization.