Принципи державного регулювання міжнародного трансферу знань - Кацура, С.М.; Лимар, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Стаття присвячена проблемам економіки знань та міжнародного трансферу знань. Головною метою статті є визначення різниці між поняттями «трансфер знань» та трансфер технологій і формулювання принципів державного регулювання міжнародного трансферу знань. Ключові слова: економіка знань, трансфер знань, трансфер технологій, державне регулювання. Статья посвящена проблемам экономики знаний и международного трансфера знаний. Главной целью статьи является определение разницы между понятиями «трансфер знаний» и «трансфер технологий», а также формулирование принципов государственного регулирования международного трансфера знаний. Ключевые слова: экономика знаний, трансфер знаний, трансфер технологий, государственное регулирование. The article is devoted to the problems of the knowledge economy and the international knowledge transfer. The main aim of the article is defining of difference between conceptions of knowledge transfer and technology transfer and formulating of the international knowledge transfer government regulation principles. Key words: knowledge economy, knowledge transfer, technology transfer, government regulation.