Показники ефективності видобутку регіональних ресурсів Донецької області - Плужникова, Є.А. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Розглянуто проблемні питання, пов’язані з визначенням ефективності добування кам’яного вугілля в Донецькій області. Проведено розрахунки та аналіз показників ефективності, визначені причини збитковості вугледобувних підприємств, надано деякі пропозиції для вдосконалення цих процесів. Ключові слова: вугілля, видобуток, ефективність, фінансовий результат, інтегральний показник. Рассмотрены проблемные вопросы, связанные с определением эффективности добывание каменного угля в Донецкой области. Проведены расчеты и анализ показателей эффективности, определенны причины убыточности угледобывающих предприятий, предоставлены некоторые предложения для усовершенствования этих процессов. Ключевые слова: уголь, добыча, эффективность, финансовый результат, интегральный показатель. Considered problematic issues associated with determining the efficiency of extraction of coal in the Donetsk region. Calculations and analysis of performance indicators to determine the causes of bankruptcy mines, provided some suggestions for improving these processes. Key words: coal, mining, efficiency, financial results, an integral factor.