Вплив структури капіталу на фінансово-економічний стан промислового підприємства - Анисимова, Г.С. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Розкрито сутність поняття капіталу підприємства та його структури, розглянуто фінансовий леверидж у структурі капіталу та структурі активів, а також його вплив на фінансово-економічний стан і платоспроможність промислового підприємства. Ключові слова: капітал, структура капіталу, власний і позиковий капітал, фінансові й реальні активи, фінансовий леверидж, платоспроможність підприємства. Раскрыта сущность понятия капитала предприятия и его структуры, рассмотрен финансовый леверидж в структуре капитала и в структуре активов, а также его влияние на финансово-экономическое состояние и платежеспособность промышленного предприятия. Ключевые слова: капитал, структура капитала, собственный и заемный капитал, финансовые и реальные активы, финансовый леверидж, платежеспособность. Essence of the concept ‘business capital’ and its structure was disclosed; financial leverage in the structure of capital and assets, as well as its influence on the economic-financial state and financial solvency of an industrial enterprise, was examined. Key words: capital, structure of capital, equity and loan capital, financial leverage, financial solvency.