Цілі, завдання та принципи регуляторної політики в митній сфері - Осадча, Н.В.; Ляшенко, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті проаналізовано термін «регуляторна політика», обумовлена необхідність введення нового терміна — «регуляторна політика в митній сфері». Визначено принципи формування регуляторної політики в митній сфері, її цілі, завдання, напрями реалізації. Проаналізовані проблемні аспекти формування регуляторної політики в митній сфері. Ключові слова: регуляторна політика, регуляторна політика в митній сфері, регуляторні акти, принципи формування. В статье анализируется термин «регуляторная политика», обоснована необходимость введения нового термина — «регуляторная политика в таможенной сфере». В работе определены принципы формирования регуляторной политики в таможенной сфере, ее цели, задачи, направления реализации, проблемные аспекты Ключевые слова: регуляторная политика, регуляторная политика в таможенной сфере, регуляторный акт, принципы формирования. The term «regulatory policy» is investigated in the article. Necessity of introduction of the new term «regulatory policy in customs sphere» is proved. This work sets principles of formation of regulatory policy in customs sphere, its purpose, problems, directions of realization. Problem aspects of regulatory policy are determined. Key words: regulatory policy, regulatory policy in customs sphere, regulatory certificate, principles of formation.