Моделювання системи інформаційного забезпечення управління економічною безпекою підприємств - Дюбо, О.М. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті розглянуто питання інформаційно-аналітичного забезпечення функціонування підприємств за умов реалізації очікуваного рівня інтересів та оптимального обсягу витрат на забезпечення економічної безпеки. Побудовано модель «інтереси — витрати — безпека», що дозволяє будь-якому підприємству на підставі аналітичної інформації створити власну систему інформаційного забезпечення управління безпечним функціонуванням. Ключові слова: інтереси підприємства, економічна безпека підприємства, загрози, інформаційне забезпечення. В статье рассматривается вопрос информационно-аналитического обеспечения функционирования предприятий в условиях реализации интересов и оптимального уровня затрат на обеспечение экономической безопасности. Построена модель «интереси — затраты — безопасность», которая позволяет любому предприятию на основании аналитической информации создать собственную систему информационного обеспечения управления безопасным функционированием. Ключевые слова: интересы предприятия, экономическая безопасность предприятия, угрозы, информационное обеспечение. The article is devoted to the informative-analytical providing of functioning of enterprises in conditions of realization of the expected interests’ level and optimum volume of expenses on the providing of economic safety on the enterprise. It was built a model «interests — expenses — safety» that allows any enterprise to create own system of the informative providing of management of economic safety. Key words: interests of enterprise, economic safety of enterprise, expenses, informative providing.