Структура і стан закладів культурної сфери Донецької області - Северин, В.С. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті запропоновано дослідження структури підприємств культури та мистецтва Донецької області й показників, що описують їх діяльність. Цей підхід сприятиме визначенню ступеня впливу цих закладів на індивідуальні та духовні характеристики людей, які мешкають в цьому регіоні. З’ясовано особливості функціонування цієї підсистеми соціальної інфраструктури регіону на сучасному етапі ринкової економіки в Україні. Ключові слова: заклади культури, індивідуальні, моральні, духовні властивості індивіда, духовні потреби населення, особистість, ступінь впливу. В статье предлагается исследование структуры предприятий культуры и искусства Донецкой области и показателей, которые описывают их деятельность. Этот подход будет оказывать содействие определению степени влияния этих учреждений на индивидуальные и духовные характеристики людей, которые живут в этом регионе. Определены особенности функционирования этой подсистемы социальной инфраструктуры региона на настоящем этапе рыночной экономики в Украине. Ключевые слова: учреждения культуры, индивидуальные, моральные, духовные свойства индивида, духовные потребности населения, личность, степень влияния. The study of structure of enterprises of culture and art of the Donetsk region and indexes which describe their activity is the purpose of the article. This approach will render assistance to determination of degree of influencing of these establishments on individual and spiritual descriptions of people, which live in this region. The features of functioning of this subsystem of social infrastructure of region on the real stage of market economy in Ukraine are certain. Key words: establishments of culture, individual, moral, spiritual properties of individual, spiritual necessities of population, personality, degree of influencing.