Антикризове регулювання кредитних ринків: порівняльний аналіз практики зарубіжних країн - Корнєєв, В.В.; Бублик, Є.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті розглянуто комплекс заходів, спрямованих на подолання кризових процесів на фінансових ринках зарубіжних країн. Проведено порівняльний аналіз державних регулятивних і фінансових інструментів коригування розвитку кредитних відносин в кризових умовах. Визначено перелік основних інстументів та зроблено пропозиції щодо можливостей їх імплементації найбільш актуальних для української практики. Ключові слова: антикризові заходи, кредитні ринки, фінансові інститути, облікова ставка, проблемні активи. В статье рассмотрен комплекс мер, направленных на преодоление кризисных процессов на финансовых рынках зарубежных стран. Проведен сравнительный анализ государственных регуляторных и финансовых инструментов коррекции развития кредитных отношений в кризисных условиях. Определен набор основных и сделаны предложения о возможности имплементации инструментов наиболее актуальных для украинской практики. Ключевые слова: антикризисные меры, кредитные рынки, финансовые институты, учетная ставка, проблемные активы. In the article considered the complex of measures directed on overcoming the crisis processes on the financial markets of foreign countries. The comparative analysis of state regulator and financial instruments of correction credit markets development in crisis terms is conducted. A set is certain basic and done suggestion about possibility of implementation of instruments most actual for Ukrainian practice. Key words: anti-crisis measures, credit markets, financial institutes, interest rate, distressed assets.