Про необхідність використання іноземного досвіду мікрострахування та гарантування кредитів малому підприємству в Україні - Колєснікова, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті йдеться про світовий досвід використання гарантійних установ для підтримки малого підприємництва. Проаналізовано основні параметри діяльності фондів гарантування кредитів та інститутів мікрострахування. Визначено можливості впровадження схем гарантування та мікрострахування підприємств малого бізнесу в Україні. Ключові слова: кредит, фінансування, підприємництво, малий бізнес, гарантія, фонд, банківська система, страхування, забезпечення, мікрострахування. В статье исследован мировой опыт использования гарантийных учреждений для поддержки малого предпринимательства. Проанализированы основные параметры деятельности фондов гарантирования кредитов и институтов микрострахования. Определены возможности внедрения схем гарантирования и микрострахование предприятий малого бизнеса в Украине. Ключевые слова: кредит, финансирование, предпринимательство, малый бизнес, гарантия, фонд, банковская система, страхование, обеспечение, микрострахование. In the article research of world experience of the use of guarantee establishments is conducted for support of small enterprise. The basic parameters of activity of funds of guaranteeing of credits are analysed and institutes of mikroinsurance. Possibilities of introduction of charts of guaranteeing are certain and mikroinsurance of enterprises of small business in Ukraine. Key words: credit, finance, entrepreneurship, small business, the guarantee fund, banking, insurance, security, micro-insurance.