Сутність поняття «інноваційна діяльність» як соціально-економічної категорії - Поліщук, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Із розвитком ринкового середовища процес інтелектуалізації економіки став невід’ємною частиною й невичерпним джерелом активного й динамічного зростання економічної сили країни. Цей процес найбільш чітко простежується в постійному збільшенні значення інноваційної діяльності, яка відіграє головну роль в розвитку як країни в цілому, так і підприємства. Ключові слова: інноваційна діяльність, інтелектуалізація економіки, динамічне зростання, ефективне використання інновацій, науково-технічний прогрес. С развитием рыночной среды процесс интеллектуализации экономики стал неотъемлемой частью и неисчерпаемым источником активного и динамичного роста экономической силы страны. И этот процесс наиболее четко просматривается в постоянном росте значения инновационной деятельности, которая играет главную роль в развитии страны в целом и предприятия в частности. Ключевые слова: инновационная деятельность, интеллектуализация экономики, динамичный рост, эффективное использование инноваций, научно-технический прогресс. With the development of market economy, the process of growing intellectual part in economy became more noticeable. And innovation activity plays here the main part. Key words: innovation activity, dynamic development, effective use of innovations, scientific and technical progress.