Моделювання управління валютними ризиками підприємства під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності - Воронкова, А.Е.; Любич, Б.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Стаття присвячена розробці інструментарію обґрунтування управлінських рішень на основі статистичних та стохастичних показників у сфері валютно-фінансового менеджменту під час здійснення ЗЕД. Ключові слова: валютний ризик, валютний портфель підприємства, оптимальна стратегія, критерій Гурвіца, індекс відносної сили. Статья посвящена разработке инструментария обоснования управленческих решений на основе статистических и стохастических показателей в сфере валютно-финансового менеджмента при осуществлении ВЭД. Ключевые слова: валютный риск, валютный портфель предприятия, оптимальная стратегия, критерий Гурвица, индекс относительной силы. The article describes developing of managerial decision’s tools in the currency and financial sphere based on statistics and stochastic indicators. Key words: Foreign-Exchange Risk, Enterprise’s Currency Portfolio, Optimal Strategy, Hurwitz’s Criterion, Relative Strength Index.