Оцінка сучасного стану розвитку людського капіталу та його впливу на соціально-економічний розвиток і якість життя населення регіонів України - Янишівський, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Здійснена оцінка людського капіталу регіонів України на основі розрахунку інтегральних індексів людського капіталу регіонів. Проведено групування регіонів України за рівнем розвитку людського капіталу. Визначена роль впливу людського капіталу на соціально-економічний розвиток та якість життя населення регіонів, яка виявила досить високий рівень цього впливу. Ключові слова: людський капітал, інтелектуальний капітал, регіон, соціально-економічний розвиток, якість життя. Осуществлена оценка человеческого капитала регионов Украины на основе расчета интегральных индексов человеческого капитала регионов. Проведена группировка регионов Украины за уровнем развития человеческого капитала. Определена роль влияния человеческого капитала на социально-экономическое развитие и качество жизни населения регионов, которая выявила достаточно высокий уровень этого влияния. Ключевые слова: человеческий капитал, интеллектуальный капитал, регион, социально-экономическое развитие, качество жизни. Estimation of human capital of regions of Ukraine on the basis of computation of integral indexes of human capital of regions is carried out. The groupment of regions of Ukraine after the level of development of human capital is conducted. Estimation of influencing of human capital on socio-economic development and life standards for people of regions is carried out, and it exposes the enough high level of this influencing. Key words: human capital, intellectual capital, region, socio-economic development, quality of life.