Податкові відносини домогосподарств як специфічного сектору економічної системи держави - Рудая, М.І. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Охарактеризовано економічну сутність домогосподарств та узагальнено класифікацію видів їх доходів. Проаналізовано місце домогосподарств в системі економічних відносин, розглянуто підходи до оподаткування. За результатами дослідження обґрунтовано доцільність визначення суб’єктом особистого прибуткового податку при оподаткуванні доходів населення не окрему фізичну особу, а домогосподарство. Ключові слова: домогосподарство, доходи, податок на доходи фізичних осіб, податковий механізм. Дана характеристика экономической сути домохозяйств, а также обобщена классификация видов их доходов. Проанализированы особенности функционирования домохозяйств в системе экономических отношений, рассмотрены подходы к их налогообложению. За результатами исследования обоснован механизм налогообложения домохозяйств путем формирования совокупного облагаемого налогом дохода. Ключевые слова: домохозяйство, налог на доходы физических лиц, налоговый механизм. Economic essence of households and generalized classification of types of their profits is described. The place of households is analyzed in the system of economic relations, going is considered near taxation. As a result of research grounded expedience of determination of the personal incometax a subject at taxation of profits of population physical not individual, but households, on the whole. Key words: households, on income tax, taxing.