Розвиток методів оцінки страхових компаній - Проказа, Т.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті досліджено показник економічного прибутку, його сутність й застосування в страховій діяльності; визначено головні елементи та фактори показника; адаптовано формулу економічного прибутку до страхових компаній з метою поєднання витрат на капітал і прибуток. Ключові слова: прибуток, капітал, вартість, страхова компанія. В статье исследован показатель экономической прибыли, его сущность и применение в страховой деятельности; определены основные элементы и факторы показателя; адаптирована формула экономической прибыли страховых компаний с целью соединения затрат на капитал и прибыль. Ключевые слова: прибыль, капитал, стоимость, страховая компания. The article is devoted to researching of index of economic profit, its nature and using in insurance activity. It was defined the main elements and factors of index; adapted the formula of economic profit of insurance companies in a way to combine cost of capital and benefit. Key words: profit, capital, value, insurance company.