Эффективность использования основных фондов с учетом региональных различий трудообеспеченности - Павлов, К.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті розглядається новий спосіб оцінки ефективності використання основних фондів на основі обліку показників продуктивності праці і фондоозброєності, а також пропонується підхід, відповідно до якого враховуються регіональні відмінності працезабезпеченості й визначається їх вплив на ефективність використання основних фондів. Ключові слова: основні фонди, продуктивність праці, фондоозброєність, ефективність, регіональні відмінності працезабезпеченості. В статье рассматривается новый способ оценки эффективности использования основных фондов на основе учёта показателей производительности труда и фондовооруженности, а также предлагается подход, в соответствии с которым учитываются региональные различия трудообеспеченности и определяется их влияние на эффективность использования основных фондов. Ключевые слова: основные фонды, производительность труда, фондовооруженность, эффективность, региональные различия трудообеспеченности. The article covers a new method of efficiency use of the basic assets evaluation on the basis of the productivity of labour and capital-labour ratio indexes. Besides the complex approach is suggested which takes into account regional distinctions of the employment rate and defines their influence on the basic assets use efficiency. Key words: basic assets, productivity of labour, capitallabour ratio, efficiency, regional distinctions of the employment rate.