Міжнародний досвід розвитку управління активами інституційних інвесторів - Рудой, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті досліджується сутність та класифікація інституційних інвесторів, сучасний стан їх розвитку порівняно із зарубіжними країнами. Здійснено аналіз особливостей функціонування інституційних інвесторів на ринку фінансових послуг України. Визначено перспективи розвитку українських інституційних інвесторів, зважаючи на зарубіжний досвід. Ключові слова: інституційні інвестори, управління активами, ринок фінансових послуг. В статье исследуется сущность и классификация институциональных инвесторов, определены особенности их развития в сравнении с зарубежными странами. Осуществлен анализ особенностей функционирования институциональных инвесторов на рынке финансовых услуг Украины. Определены перспективы развития институциональных инвесторов, выходя из опыта стран с развитой экономикой. Ключевые слова: институциональные инвесторы, управление активами, рынок финансовых услуг. Essence and classification of institutional investors is probed in the article, modern status their development in comparing to the foreign countries. The analysis of features of functioning of institutional investors is carried out at the market of financial services of Ukraine.Certainly prospects of development of the Ukrainian institutional investors, going out from foreign experience. Key words: institutional investors, assets management, market of financial services.