The major direction of China’s foreign trade development - Kotlyarov, N.N. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
The article examines the main aspects of China’s foreign trade. Special attention is given to China’s participation in the World Trade Organization (WTO), Chinese foreign trade relations with it’s major trade partners. By using historical information and latest statistical dates the author analyzes the main changes in China’s foreign trade commodity and regional structure. Certain problems and perspectives of China’s trade development are also considered. Key words: Foreign Trade, export, import, world economy the World Trade Organization (WTO), foreign investment; economic development. У статті досліджуються найважливіші аспекти розвитку зовнішньої торгівлі Китаю. Особлива увага приділяється еволюції зовнішньоторговельної політики, питанням участі Китаю в Світовій Організації Торгівлі (СОТ), проблемам розвитку торгових зв’язків цієї країни з її провідними партнерами. На основі використання історичних фактів та новітніх даних китайської національної статистики показані основні зміни в товарній і географічній структурі зовнішньої торгівлі Китаю. Ключові слова: зовнішня торгівля, експорт, імпорт, світова економіка, Всесвітня Торгова Організація ( ВТО) іноземні інвестиції; економічний розвиток. В статье исследуются важнейшие аспекты развития внешней торговли Китая. Особое внимание уделяется эволюции внешнеторговой политики, вопросам участия Китая во Всемирной Торговой Организации (ВТО), проблемам развития торговых связей этой страны с ее ведущими партнерами. На основе использования исторических фактов и новейших данных китайской национальной статистики показаны основные изменения в товарной и географической структуре внешней торговли Китая. Ключевые слова: внешняя торговля, экспорт, импорт, мировая экономика, Всемирная Торговая Организация ( ВТО) иностранные инвестиции; экономическое развитие.