Staff training and professional skills improvement for ensuring tourism development in the Donetsk region - Konishcheva, N.I. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Advancement expediency of staff training and professional skills improvement in the tourism sector in the context of the Donetsk region’s preparation for Euro 2012 is grounded. Preparatory organizational measures of training and professional skills improvement of state and local government officials vested with authority in public tourism administration are developed. Key words: tourism business, accompanying fields of economic activity, public administration of tourism development, staff training and skills improvement in tourism. У статті обґрунтовано доцільність удосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації кадрів у туристичній сфері в контексті підготовки Донецької області до Євро-2012. Розроблено заходи щодо організації підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, на яких покладено повноваження з вирішення питань у сфері державного управління туризмом. Ключові слова: туристичний бізнес, супутні сфери економічної діяльності, державне управління розвитком туризму, підготовка та підвищення кваліфікації кадрів у туристичній сфері. В статье обоснована целесообразность совершенствования системы подготовки и повышения квалификации кадров в туристической сфере в контексте подготовки Донецкой области к Евро-2012. Разработаны мероприятия по организации подготовки и повышения квалификации государственных служащих и должностных лиц местного самоуправления, на которых возложены полномочия по решению вопросов в сфере государственного управления туризмом. Ключевые слова: туристический бизнес, сопутствующие сферы экономической деятельности, государственное управление развитием туризма, подготовка и повышение квалификации кадров в туристической сфере.