Conceptualization of economic development in the paradigm of the modern economic system - Chоrnоdоn, V.І. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
The work defines the conceptual basis for economic development, especially the formation of the economic system under contemporary conditions based innovation component of transformational processes, factors that influence the creation of competitive economy. Key words: economic system, development of innovative models, competitive economy. У роботі визначено концептуальні положення економічного розвитку, особливості формування економічної системи в сучасних умовах, обґрунтовано інноваційну складову трансформаційних процесів, фактори впливу на побудову конкурентоздатної економіки. Ключові слова: економічна система, розвиток, інноваційна модель, конкурентоспроможність економіки. В работе определены концептуальные основы экономического развития, особенности формирования экономической системы в современных условиях, обосновано инновационную составляющую трансформационных процессов, факторы воздействия на создание конкурентоспособность экономики. Ключевые слова: экономическая система, развитие, инновационная модель, конкурентоспособность економіки.