Сучасні тенденції розвитку міжнародних торговельно-економічних відносин - Горянська, Т.В. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті визначено і обґрунтовано сучасні тенденції розвитку міжнародних торгівельно-економічних відносин. Проаналізовано основні макроекономічні показники США, Японії, країн-членів ЄС, країн, що розвиваються, їх зміну в процесі глобалізації і в період економічної кризи. Ключові слова: торгівля, економічні відносини, макроекономічні показники, США, Японія, ЄС, економічна криза. В статье определены и обоснованы современные тенденции развития международных торгово-экономических отношений. Проанализированы основные макроэкономические показатели США, Японии, стран-членов ЕС, развивающихся стран, их изменения в процес се глобализации и в период экономического кризиса. Ключевые слова: торговля, экономические отношения, макроэкономические показатели, США, Япония, ЕС, экономический кризис. The article specifies and substantiates current trends of developing international trade and economic relations. Basic macroeconomic indices of the USA, Japan, members EU, developed countries, their transformations in the process of globalization, as well as in the period of economic crisis are analyzed. Key word: trade, economic relations, macroeconomic indices, USA, Japan, EU, economic crisis.