Сутність інституційного середовища фінансового сектора економіки - Коваленко, Ю.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Висвітлено сутність інституційного середовища з погляду різних концепцій інституціоналізму, запропоновано авторський підхід щодо сутності інституційного середовища фінансового сектора, його класифікації, функцій, а також інституційного забезпечення фінансового сектора. Ключові слова: фінансовий сектор, інституційне середовище, інституційне забезпечення, формальні правила, неформальні норми, інституції. Отображена сущность институциональной среды с точки зрения разных концепций институционализма, предложен авторский подход к сущности институциональной среды финансового сектора, ее классификации, функций, а также институционального обеспечения финансового сектора. Ключевые слова: финансовый сектор, институциональная среда, институциональное обеспечение, формальные правила, неформальные нормы, институции. The essence of the institutional environment in terms of different concepts of institutionalism, the author proposed an approach to the essence of the institutional environment of the financial sector, its classification, function, and institutional support for the financial sector. Key words: financial sector, institutional environment, institutional support, formal rules, informal norms, institutions.