Аналіз і розробка техніко-економічних показників модернізації устаткування - Семенов, А.Г.; Король, С.А.; Плаксюк, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У сучасних умовах господарювання і формування ринкової економіки важливого значення набуває економічна оцінка і аналіз показників ефективності відтворення. Забезпечення певних темпів розвитку і підвищення ефективності виробництва можливе за умови інтенсифікації відтворення та кращого використання діючих основних фондів і виробничих потужностей підприємств. Ці процеси, з одного боку, сприяють постійному підтриманню належного технічного рівня кожного підприємства, а з іншого, — дозволяють збільшувати обсяг виробництва продукції без додаткових інвестиційних ресурсів, знижувати собівартість виробів за рахунок скорочення амортизації та витрат на обслуговування виробництва і його управління. Ключові слова: аналіз, показники, технічний рівень, собівартість, модернізація, устаткування. В современных условиях хозяйствования и формирования рыночной экономики важное значение имеет экономическая оценка и анализ показателей эффективности воспроизводства. Обеспечение необходимых темпов развития и повышение эффективности производства возможно за условий интенсификации воспроизводства и лучшего использования действующих основных фондов и производственных мощностей предприятия. Эти процессы с одной стороны, способствует постоянной поддержке надлежащего технического уровня каждого предприятия, а с другой — позволяет увеличивать объем производства продукции без дополнительных инвестиционных ресурсов, снижать себестоимость изделий за счет сокращения удельного веса амортизации и затрат на обслуживание производства и управления Ключевые слова: анализ, показатели, технический уровень, себестоимость, модернизация, оборудование. In modern conditions of managing and formation of market economy the economic estimation and the analysis of indicators of efficiency of reproduction has great value. Maintenance of necessary rates of development and production efficiency increase is possible for conditions of an intensification of reproduction and the best use of operating fixed capital and capacities of the enterprise. These processes on the one hand, promotes constant support of an appropriate technological level of each enterprise, and with another — allows to increase volume of output of production without additional investment resources, to reduce the cost price of products at the expense of reduction of relative density of amortization and expenses for manufacture and management service Key words: the analysis, indicators, a technological level, the cost price, equipment modernization.