Особливості нормування управлінської праці - Чумаченко, О.В.; Шульгіна, Т.С. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті досліджено особливості управлінської праці в сучасних умовах та визначено напрямки вдосконалення нормування управлінської праці. Одним із таких напрямів є створення методики в якій поруч із математичними розрахунками нормативів чисельності враховується інтенсивність та важкість праці, що максимально точно враховують конкретні умови праці та дозволить забезпечити рівну напруженість норм управлінських працівників. Ключові слова: нормування, управлінська праця, інтенсивність, темп, важкість, напруженість праці. В статье исследованы особенности управленческого труда в современных условиях и определены направления усовершенствования его нормирования. Рекомендовано создание методики в которой наряду с математическими расчетами нормативов численности были учтены интенсивность и тяжесть труда, которые максимально точно учитывают конкретные условия работы и позволяют обеспечить равную напряженность норм работников аппарата управления. Ключевые слова: нормирование, управленческий труд, интенсивность, темп, тяжесть, напряженность труда. The article explores the peculiarities of administrative work in modern conditions in the sector and improve standardization of administrative work. It was recommended the method in which of norms along with mathematical calculations were taken into account the intensity and hardness of work. This gives the most accurate account of the specific conditions and ensures equal tension norms for management. Key words: regulation, administrative work, intensity, tempo, severity, intensity of labor.