Держава як інститут забезпечення сталого розвитку національної економіки - Головінов, О.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Розкрито проблеми затримки сталого розвитку економіки України, спричинені трансформаційними ринковими процесами і мінімізацією ролі в них держави. Запропонована аргументація щодо оптимізації зусиль держави і її регулюючої практики стосовно забезпечення сталого розвитку за умов розумного використання інституціональних обставин. Ключові слова: держава, інститут, національна економіка, суспільство, приватний сектор, інновації, інвестиції. Раскрыты проблемы промедления устойчивого развития экономики Украины, обусловленные трансформационными рыночными процессами и минимизацией роли в них государства. Предложена аргументация относительно оптимизации усилий государства и его регулирующей практики в обеспечении устойчивого развития в условиях разумного использования институциональных обстоятельств. Ключевые слова: государство, институт, национальная экономика, общество, частный сектор, инновации, инвестиции. Revealed problems delay sustainable development of Ukrainian economy resulting from the transformation of market processes and minimizing the role of the state. By reasoning about the optimization efforts of the state and its regulatory practices in sustainable development in the context of reasonable use institutional circumstances. Key words: government, institution, national economy, society, the private sector, innovation, investment.