Обґрунтування напрямів технічного переозброєння вугледобувних шахт Донбасу на основі аналізу їх виробничих можливостей - Кучер, А.Т.; Кучер, В.А. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Обґрунтовано необхідність вдосконалення інвестиційних методів планування на вугледобувних підприємствах. Представлено методику планування інвестиційного проекту по технічному переозброєнню виробництва та підготовки нових виїмкових полів до експлуатації. Ключові слова: шахта, переоснащення, виробнича потужність, відтворення гірничих робіт, чиста додана вартість, інвестиційний проект, очисні вибої. Обоснованно необходимость совершенствования инвестиционных методов планирования на угледобывающих предприятиях. Представлена методика планирования инвестиционного проекта по техническому перевооружению производства и подготовки новых полей к эксплуатации. Ключевые слова: шахта, переоснащение, производственная мощность, воспроизведение горных работ, чистая добавленная стоимость, инвестиционный проект, очистительные забои. Grounded necessity of perfection of investment methods planning on mines. The method of planning investment project is presented on the technical rearmament of production and preparation of the new fields to exploitation. Keywords: mine, production capacity, reproduction of mine work, net present value, investment project.