Комплексная оценка развития малого бизнеса Донецкой области - Юрина, Н.А. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Стаття присвячена проведенню комплексної оцінки розвитку малого бізнесу Донецької області. Для кожної території визначені багатомірні середні, й на цій основі визначені інтегральні коефіцієнти розвитку, проведена ранжировка. Також виявлені фактори, що визначають рівень розвитку малого бізнесу області. Проведено рейтинг видів економічної діяльності, у яких здійснюють діяльність малі підприємства. Ключові слова: підприємства малого бізнесу, комплексна оцінка, багатомірна середня, інтегральний коефіцієнт розвитку, рівень розвитку. Статья посвящена проведению комплексной оценки развития малого бизнеса Донецкой области. Для каждой территории определены многомерные средние и на этой основе определены интегральные коэффициенты развития, проведена ранжировка. Также установлены факторы, определяющие уровень развития малого бизнеса области. Также проведен рейтинг видов экономической деятельности, в которых осуществляют деятельность малые предприятия. Ключевые слова: предприятия малого бизнеса, комплексная оценка, многомерная средняя, интегральный коэффициент развития, уровень развития. The article is devoted the leadthrough of complex estimation of development of small business of the Donetsk area. For every territory the multidimensional middle are certain and on this basis the integral coefficients of development are certain. Factors, determining the level of development of small business of area, are also set. Rating of types of economic activity, small enterprises carry out activity in which, is also conducted. Key words: enterprises of small business, complex estimation, multidimensional middle, integral coefficient of development, level of development.