Удосконалення використання організаційного капіталу для забезпечення інноваційного розвитку економіки та підвищення якості життя населення регіонів - Янишівський, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Розроблено напрями удосконалення розвитку і використання організаційного капіталу для забезпечення інноваційного розвитку економіки та підвищення якості життя населення регіонів. Розглянуто ключову роль національної інноваційної системи в інноваційному розвитку регіонів. Виділено основні етапи формування та використання організаційного капіталу регіону. Ключові слова: організаційний капітал, інтелектуальний капітал, інновації, регіон, якість життя. Разработаны направления усовершенствования развития и использования организационного капитала для обеспечения инновационного развития экономики и повышения качества жизни населения регионов. Рассмотрена ключевая роль национальной инновационной системы в инновационном развитии регионов. Выделены основные этапы формирования и использования организационного капитала региона. Ключевые слова: организационный капитал, интеллектуальный капитал, инновации, регион, качество жизни. Directions of improvement of development and use of organizational capital for providing of innovative development of economy and upgrading of life standards for people of regions are developed. The key role of the national innovative system in innovative development of regions is considered. The basic stages of forming and use of organizational capital of region are selected. Key words: organizational capital, intellectual capital, innovations, region, quality of life.