Биотрансформация экзогенных окислителей в организме человека и животных (обзор литературы) - Гоженко, А.И.; Андрейцова, Н.И.; Квасницкая, О.Б. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Проведено аналіз літературних даних щодо специфічності антиоксидантних систем окремих органів та тканин. Описано стан вільно радикальних процесів та системи антиоксидантного захисту організму на етапах потрапляння, транспорту, нейтралізації та виведення екзогенних окисників. The literature materials are analyzed about the specificity of the antioxidative systems in the different organs and tissues. It is described condition of the free radicals processes and antioxidative protection of organism at the stages of introduction, transportation, neutralization and removing of exogenous oxidants.