Изучение распределения металлов между различными фракциями крови при экспозиции Zn, Cd, Mn и Pb in vitro - Большой, Д.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Метою дослідження з’явилося вивчення відмінностей розподілу металів у фракціях цілісної крові ссавців. Кров барана (2,0 мл) була піддана 15 хвилинній експозиції сумішшю металів in vitro (по 0,0375 мг Zn, Cd, Mn, а також 0,075 мг Pb в перерахунку на 1 мл крові). Кров розділена на 4 фракції та в кожній з них визначені концентрації металів методом АЕС ДА. The purpose of the research was the distributing of metals in factions of whole blood of mammals. Blood of ram (2,0 мл) was exposed to the 15 minute of metals mixture in vitro (for 0,0375 mg of zinc, cadmium and manganese, and also 0,075 mg of lead in a count on 1 ml of blood). Blood parts on 4 fraction. In each of them the concentration of metals was measured by the method of AES EAA.