Тенденції відтворення людського капіталу поселень України - Доценко, А.І.; Краєвська, Г.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті досліджуються тенденції відтворення людського капіталу поселень України. Проведено групування регіонів за темпами відтворення людського капіталу. Особлива увага приділена охороні здоров’я та освіті як його базовим компонентам. Ключові слова: людський капітал, поселення, стан здоров’я, рівень освіти. В статье исследуются тенденции воспроизводства человеческого капитала поселений Украины. Проведена группировка регионов за темпами воспроизводства человеческого капитала. Особенное внимание уделено здравоохранению и образованию кок его базовым компонентам. Ключевые слова: человеческий капитал, поселения, состояние здоровья, уровень образования. This article investigates trends in human capital reproduction settlements of Ukraine. A grouping of regions by the rate of reproduction of human capital. Special attention is paid to health and education as its basic components. Key words: human capital, settlements, health, education.