Політичний ризик як один із факторів впливу зовнішньоекономічної діяльності машинобудівного підприємства - Левченко, М.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті наведено основні теоретичні аспекти поняття політичного ризику зовнішньоекономічної діяльності та методики його оцінки. Виділено фактори політичного ризику, що мають вплив на розвиток діяльності машинобудівних підприємств на зовнішніх ринках. Ключові слова: ризик, політичний ризик, чинники ризику, аналіз, експертні методи оцінки. В статье приведены основные теоретические аспекты понятия политического риска внешнеэкономической деятельности и методики его оценки. Выделены факторы политического риска, влияющие на развитие деятельности машиностроительных предприятий на внешних рынках. Ключевые слова: риск, политический риск, факторы риска, анализ, экспертные методы оценки. The basic theoretical aspects of the political risk of enterprises foreign economic activities and methods of its evaluation are being analysed in the article. The factors of political risk, that influence the development of machine building enterprises in foreign markets are marked out. Key words: risk, political risk, risk factors, analysis, expert evaluation methods.