Аналіз компонентної структури трудового потенціалу регіону - Фоміних, Т.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті проаналізовано категорію „трудовий потенціал”, визначено її динамічність та гнучкість; систематизовано фактори, які впливають на процеси формування та використання трудового потенціалу й висвітлено різні підходи до компонентної структури трудового потенціалу. Ключові слова: категорія, трудовий потенціал, регіон, компонентна структура, чинники. В статье проанализировано категорию „трудовой потенциал”, определено ее динамичность и гибкость; систематизированы факторы, которые влияют на процессы формирования и использования трудового потенциала, освещены разные подходы к компонентной структуре трудового потенциала. Ключевые слова: категория, трудовой потенциал, регион, компонентная структура, факторы. In the article a category is analysed „labour potential”, its dynamic quality and flexibility is certain; factors which influence on the processes of forming and use of labour potential are systematized, the different going is lighted up near the component structure of labour potential. Key words: category, labour potential, region, component structure, factors.