Стан і тенденції розвитку туристичного ринку в Донецькій області - Попова, Ю.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто основні чинники, що впливають на розвиток туризму в Донецькому регіоні, відповідно до загальнодержавної стратегії розвитку туризму. Надана динаміка туристичних потоків області й країни в розрізі в’їзного, виїзного і внутрішнього туризму. Досліджене чинне законодавство, яке сприяє сучасному й активному розвитку туристичного ринку. Запропоновано розвивати туристичну інфраструктуру регіону на основі логістичного підходу. Ключові слова: туризм, Донецька область, туристичні потоки, туристичний ринок, логістичний інструментарій, інфраструктура. В статье рассмотрены основные факторы, влияющие на развитие туризма в Донецком регионе, в соответствии с общегосударственной стратегией развития туризма. Предоставлена динамика туристических потоков области и страны в разрезе въездного, выездного и внутреннего туризма. Исследовано действующее законодательство, которое способствует современному и активному развитию туристического ринка. Предложено развивать туристическую инфраструктуру региона на основе логистического подхода. Ключевые слова: туризм, Донецкая область, туристические потоки, туристический рынок, логистический инструментарий, инфраструктура. Basic factors influencing on development of tourism in the Donetsk region are considered in the article, in accordance with national strategy of development of tourism. The dynamics of tourist streams of region and country is given in the cut of entrance, departure and internal tourism. The current legislation which is instrumental in modern and active development of tourist market is explored. Offered to develop the tourist infrastructure of region on the basis of logistic approach. Key words: tourism, Donetsk region, tourist streams, tourist market, logistic tool, infrastructure.